aba-yayın-basarili-bir-keto-diyeti-nasil-uygulanmali

Başarılı Bir Keto Diyeti Nasıl Uygulanmalı?

Diyet yapmak artık pek çoğumuzun hayatında önemli bir yere sahip. Her ne kadar diyetle amaçlanan kişiden kişiye göre değişse de sağlıklı olmak en temel hedef olarak gösterilebilir. Bu anlamda, sağlıklı bir vücuda sahip olmanın ilk aşaması, sağlıklı bir beslenmeden geçmekte. Sağlıklı bir beslenme, aynı zamanda kilo vermenin de en doğru yöntemi. Bu anlamda keto diyeti olarak kısaltılan ketojenik diyet, son dönemde ilgi gören yöntemlerden biri…

Ketojenik diyetle birlikte pek çok rahatsızlığın ortadan kalktığına da tanık olmaktayız. Bu anlamda, sağlıklı olmak isteyen herkes, ketojenik diyetin nasıl uygulandığını öğrenmeli. Bu sayede, hem sağlıklı bir yapıya kavuşabilir hem de istemediğimiz kilolarımızdan kurtulabiliriz.

Keto Diyeti Nasıl Yapılır?

Ketojenik diyet, birbirinden farklı yöntemlerle uygulanabilmekte. Bu anlamda, çok sayıda ketojenik diyet türü olduğunu söyleyebiliriz. Genel bir ketojenik diyette, tüketilen yağ oranı yüksek tutulmakta. Bununla birlikte; karbonhidrat ve protein oranı da görece daha az uygulanıyor. Ketojenik diyet yapanlar %75’lik bir yağ tüketimine hazır olmalılar. Bunun dışında, diyetteki protein oranı da %20’lerde seyrediyor. Diyetin temelini oluşturan ise karbonhidrat seviyesinin %5’lerde tutulması.

Bu oranlar standart bir diyeti yansıtmakla birlikte ketojenik diyetin türüne göre değişebilmekte. Yani farklı bir ketojenik diyette yağ oranı %70 değil de %60 olarak uygulanabilir. Bu tarz bir belirleme genellikle doktor ya da uzman bir diyetisyen tarafından yapılmakta.

Diyetin Faydaları Nelerdir?

Keto diyeti çok sayıda faydayı beraberinde getiriyor. Öncelikle, vücut yağı ve kolesterol seviyeleri alt düzeye inerek sağlıklı bir yapıya kavuşmak mümkün olmakta. Ayrıca, bu tarz bir beslenme, kan şekeri ve kan basıncını da dengelemek adına olumlu sonuçlar sağlıyor. Ketojenik diyet, diyabet hastaları için de tercih edilen bir beslenme stili.

Diyet süresince, diyeti uygulayanlarda hissedilebilir bir düzeyde yorgunluk ve halsizlik görülebilir. Ayrıca zihinsel faaliyetlerde de eskiye nazaran azalma ortaya çıkabilir. Bu durumlar, genellikle diyetin ilk günlerde ortaya çıkan durumlar. İlerleyen zamanlarda vücudun diyete alışması ile olumsuz semptomlar da azalma gösteriyor. Ketojenik diyet sırasında tüketilmesi ve tüketilmemesi gerekenler doğru bir şekilde belirlenmeli.

Keto diyeti hakkında detaylı bilgi almak için 30 Günlük Ketojenik Arınma: Beslenme Planı & İşlenmemiş Gıdalar ile Yapılan 60 Yemek Tarifiyle Metabolizmanızı Düzenleyin kitabına Google Books üzerinden ulaşabilirsiniz. Bunun dışında, ilgi çekici diğer kitaplar için de aba Yayın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.