universite-arastirmasina-hizli-baslamanin-yollari

Üniversite Araştırması İçin Hızlı Hareket Etmenin Yolları

Üniversite araştırması pek çok öğrenci için zorlu ve uzun soluklu bir süreç olabiliyor. Bölüm seçimi nasıl yapılmalı? Seçilen bölüm hangi üniversitede okunmalı? Hangi ülke ya da şehir tercih edilmeli? Bu ve benzeri birçok sorunun yanıtlanması ve bir yol haritası oluşturulması gerekiyor. Üstelik, günümüzde her geçen gün artan üniversite ve bölüm seçenekleri kafa karıştırıcı olabiliyor. Teknolojinin hızlı ilerleyişi ve dünyanın değişimi bazı mesleklerin değer kazanmasına bazı mesleklerin ise değer kaybetmesine neden olabiliyor. Her şey bu kadar hızla değişirken karar vermek ve doğru üniversite tercihi yapmak haliyle zorlaşıyor.

İşinizi biraz olsun kolaylaştırmak adına ihtiyaçlarınızı karşılayan bir üniversitesi listeyi bulmaya başlamanız için size 7 yol sunacağız. Bu yöntemler ile üniversite araştırması için başlangıç yapmanıza ve olasılıkları belirlemenize yardımcı olmayı umuyoruz. Unutmayın ki; stratejiniz ne olursa olsun, yalnızca en uygun olanı bulmak en önemli he­deftir.

Aradığınız Üniversiteyi Bir Saatte Bulun

Akademik ve akademik olmayan ilgi alanlarınız doğrultusunda üniversite listelerine göz atın. Listeleri inceleyerek üniversiteden ne beklediğinize, hangi üniversitelerin sizi hedeflerinize daha çok yaklaştıracağına göz atın. Devlet üniversitelerini mi yoksa özel üniversiteleri mi tercih etmelisiniz? Akademik donanım mı yoksa iş hedefleriniz mi daha önemli? Bu soruların cevabını arayın.

Üniversite Araştırması: Üniversite Kılavuzuna Göz Atın

Hırslı öğrenci­ler için, üç yüzün üzerinde başarılı üniversitenin profillerini içeren, Fiske Üniversite Kılavuzunu öneriyoruz! Bu kılavuz, okulların kişilikleri hakkında bilgi edinebileceğiniz ve doğru listeleri oluşturmak için güvenebileceğiniz bir kaynak.

Üniversite Araştırması: Online Araştırma Programlarından Yararlanın

Pek çok aday siber alanda üniversite araştırması yapmayı tercih ediyor. Siz de; buraya tıklayarak Fiske Kılavuzu’ndan gelen tüm içeriklerle birlikte yerleşik Google haritaları, kampüs fotoğrafları, kişiselleştirilmiş üni­versite listeleri ve Fiske Interactive’e göz atabilirsiniz. Bu programlar üniversitelerin kişiliği konusunda fikir vermese de nesnel ölçütlerle sıralama konusunda size yardımcı olabilir.

Üniversitelerin Web Sitelerine ve Sosyal Medya Hesaplarına Göz Atın

Öğrenci gruplarının sosyal medya hesaplarını ve üniversite gazetelerinin sitelerini inceleyin. Kurumun günlük seyrini, kampüs organizasyonlarını ve öğrenci organizasyonlarını incelemek için sosyal medya hesaplarına göz atın. Bu; kampüste gerçekleşen günlük olaylar hakkında bir perspektif elde etmek için harika bir yoldur.

Arkadaş Öğretmen ve Akrabalarınıza Anket Yapın

Bu uzun ve zorlu yolculukta neden başkalarının tecrübelerinden yararlanmayasınız? İlginizi çeken üniver­sitelerde okuyan eski arkadaşlarınızdan destek ve bilgi alabilirsiniz. Saygı duyduğunuz ve sizi iyi tanıyan öğret­menlerinize danışabilirsiniz. Başlangıç aşamasında tüm önerilere karşı açık fikirli olmaya çalışın. Tavsiyelere kulak verin ve ciddiye alın.

Üniversite Araştırması: Uzmanlara Danışın

Mimariyle ilgilendiğinizi varsayalım. Bir mimar ile iletişim kurmayı deneyebilirsiniz. Daha da iyisi mimarlık alanında, insan kaynakları pozisyonunda çalışan biriyle konuşmak olacaktır. Bir üniversiteyi ziyaret edebilir ve hedeflediğiniz kariyer hakkında araştırma yapabilirsiniz. Çoğu üniversite kabul bürosu öğretim görevlileriyle görüşme yapmanız konusunda size yardımcı olacaktır.

Yakınınızda Bulunan Üniversite Kampüslerine Göz Atın

Pek çok aday, üniversite ziyaretleri yapmak için önce muhtemel okulların bir listesini oluşturması gerektiğini dü­şünür. Ancak; listenizi oluşturmadan önce yakınınızda bulunan kampüslere yapacağınız ziyaretler üniversite araştırması ve listelerinizi oluşturma noktasında size katkı sağlayabilir.

Üniversite araştırması, yurt dışı eğitim, alan ve bölüm seçimi, kariyer planlaması, geleceğin öne çıkacak meslekleri gibi konularda detaylı bilgi ve destek için Doç. Dr. Gamze Sart ile iletişime geçebilirsiniz. Doğru üniversite tercihi için güvenilir bir kılavuza ihtiyacınız varsa aba Yayın tarafından yayımlanan “FISKE Doğru Üniversiteye Girme Kılavuzu” adlı kitaba göz atabilirsiniz.