aba-yayin-adim-adim-biyogirisimcilik-kitabi-teknoloji-transferi

Teknoloji Transferi- Adım Adım Biyogirişimcilik Kitabı

Teknoloji Transferi, teknolojik alanda yapılan yeniliklerin üçüncü kişilere sunularak ticarileştirilmesidir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de teknolojik çalışmalar ve özellikle biyoteknoloji alanındaki çalışmalar giderek büyük önem kazanıyor. Bu gelişen ve her gün yenilenen yaşam bilimleri alanında yatırımcılara ve girişimcilere öncü olmak amacıyla “ Adım Adım Biyogirişimcilik” kitabı yayınlanmıştır. Ülkemizde bir ilk olan bu kitap bu alanda yatırım yapmak isteyen kişileri bilgiler vererek bir yol haritası oluşturuyor.

Teknoloji Transferi ve Biyogirişimcilik

“Adım Adım Biyogirişimcilik: Biyoteknoloji Girişimci ve Yatırımcılarına Yol Haritası” adlı kitabın hazırlanma sürecinde alanında yetkin olan pek çok uzmanlardan bilgi alınarak yazılmıştır. Kitabın içeriğinde yaşam bilimleri, biyoteknoloji, biyomedikal, ilaç, biyomühendislik, gıda, tarım, çevre ve endüstriyel teknoloji gibi geniş ve merak edilen konular bulunmakta. Toplamda on altı ana alt başlıktan oluşan kitapta kümelenme ve kümelenmenin getirmiş olduğu ticarileşme yani Teknoloji Transferi gibi alanlarda oldukça ayrıntılı yazılar bulunmaktadır.

Bu kitapta, özellikle OECD’nin sayısal verilerinden yararlanılarak Türkiye’nin ve Dünya ülkelerinin biyoteknoloji alanında ne anlamda yön verdiğini, hangi yönlere doğru yapılandırdığını konu alan bir bölüm de bulunmaktadır. Yurt dışında çeşitli ülkelerde uzun yıllardır araştırma konusu olan biyoteknoloji sektörü ve bu sektörün kazandırdığı star – up projeleri artık günümüzde ülkemizde de devletin bu konulara önem verip öncü olması ve çağın getirdiği gereksinimler doğrultusunda yapılanmaya başlamıştır.

Bu el kitabı sayesinde ülkemizde yapılandırılmaya çalışılan bu sektörün az zamanda uzun yollar katledilmesi gerçekleşecektir. Bu kitabın yayınlanma amacı biyogirişimcilerin yoluna ışık tutmak onlara bir başucu kitabı sunabilmektir. Dünya ülkelerinde gerçekleşen Teknolojilerin Transferi gibi alanlarda yapılan çalışmaları ülkemizde de yakından takip edip katkı sağlamak ve en önemlisi yapılanları geliştirmek büyük önem taşımaktadır.

Türkiye’de Biyoteknolojinin Gelişmesi

Bu kitabın ana amaçlarından biri Dünya’da biyoteknoloji anlamında yapılan öne sürülen araştırmaların ülkemizden de takip edilmesini sağlamak. Yapılan araştırmalar ve projeler paralelinde ülke olarak ne yapmamız gerektiğini, daha stratejik, daha çözüm odaklı araştırmalara adım atabilmektir. Ters mühendislik yapılarak, ülkemizde bulunan hedef kitleye yol göstermektir. Bu kitabın hedef kitlesi, biyoteknoloji gibi alanlarda lisans veya lisansüstü eğitim alan öğrenciler, bu eğitimi veren üniversiteler, girişimciler, Teknoloji Transferi Ofisleri, yatırımcılar, sanayi ve ticaret odaları, kamu kuruluş kurumları gibi geniş kitlelerdir.

Bu kitleler devletin gerçek desteğini aldıkları sürece Türkiye’de bulunan inanılmaz kaynaklarını, fırsatlarını ve gücünü en etkili biçimde kullanacaklardır. 2020 yılı sonrasında özellikle 2050’li yıllarda Dünya’nın günümüze oranla çok daha büyük şartlar ile karşılaşacağı ön görülüyor. Bunlardan en önemlisi de iklim değişikliğidir. Bu iklim değişikliğine karşın üretilebilecek çözümler yine biyoteknoloji alanında yatıyor.

Bu kitap adım adım en önceden başlayarak ülkemizdeki girişimcilerin bu alanda ne yapmalarını, nasıl başlatıp devam edeceklerini anlatan önemli bir el ve referans kitabıdır. Biyogirişimcilere yol göstermesi, öğrenciler için bir kılavuz olarak kullanılabilecek olan bu kitap yatırımcılara doğru yatırım hakkında da ayrıntılı bilgiler verecek. Teknolojik transfer gibi ülkemizin gelişim sağlaması gereken konularda başvurulacak önemli bir kitap olma özelliği de taşıyor.

Teknoloji Transferi ile alakalı daha detaylı ve bilgi almak için Aba Yayın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Adım Adım Biyogirişimcilik kitabına da Aba Yayın resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Doç. Dr. Gamze Sart resmi Youtube kanalından bu ve benzeri konular ile alakalı videolara ücretsiz ulaşabilirsiniz. Adım Adım Biyogirişimcilik kitabının içerisinde bulunan konular Aba Yayın resmi internet sitesinde de bulunmaktadır.