aba-yayın-universiteye-giris-surecinde-sinavlara-hazirlik

Üniversiteye Giriş Sürecinde Sınavlara Hazırlık

Liseden sonra üniversite kabulü almak için sınavlara hazırlık süreci oldukça önemlidir. Öğrenciler, hayallerindeki üniversiteye girebilmek için pek çok başarı elde etmek durumundadırlar. Bununla birlikte, bir üniversiteye kabul sürecinde yalnızca sınav başarısı yeterli değildir. Öğrenciler, bu süreçte iyi bir danışman bularak sürecin yönetimini sağlamaktadır.

Üniversite tercih sürecinde pek çok okul, çok sayıda başvuru ile dolup taşmaktadır. Diğer okullar ise boş kalan kontenjanlarını doldurmak için daha makul isteklerde bulunmaktadır. Tercih yapılabilecek okullardan pek çoğu mezunlarına güzel bir kariyer imkanı tanımaktadır.

Standart bir üniversitenin kabul aşaması prestijli okullara göre daha kolaydır. Bu okullar için belli başlı nitelikleri sağlayan öğrenciler, büyük olasılıkla kabul alabilirler. Eyalet okulları bu duruma en iyi örnekler arasında yer almaktadır. Daha rekabetçi devlet okulları için bu süreç biraz daha meşakkatlidir.

Devlet Üniversiteleri İçin Sınavlara Hazırlık Süreci

Prestijli devlet üniversiteleri, kabul sürecinde öğrencilerden iyi bir not ortalaması ve bazı sınav sonuçları istemektedir. Sınırda yer alan öğrenciler dışında; denemeler, tavsiyeler ve diğer araçlar çok da gerekli değildir. Bu nedenle, bu okullardan kabul almak isteyenler, gerekli olan sınavlara hazırlık sürecine ağırlık vermelidir.

En iyi okulların kabul süreçleri diğerlerine nazaran oldukça rekabetçidir. Bu okulların seçim büroları için seçicilik her geçen gün daha da artmaktadır. Çünkü prestijli okulların öğrenci kabulleri, toplam başvurunun üçte biri gibi bir oranda seyretmektedir. Mesela Stanford Üniversitesi, SAT sınavından 800 tam puan alan öğrencilerden yalnızca %10 ile %15’ini kabul etmiştir. Bununla birlikte, not ortalaması 4.0 olan öğrencilerin ise kabul oranı %7’dir.

Hangi Okullar Tercih Edilmeli?

Okul tercihinde normalde çok da etkili olmayan bazı okulların abartılmış oldukları göz önünde bulundurulmalıdır. Yani bu okulların bazıları, öğrenci nezdinde çok önemli sayılsalar da aslında verdikleri eğitimin kalitesi çok da yüksek değildir. Bu tip okullarda genellikle gereksiz bir öğrenci kalabalığı bulunmaktadır.

Elit bir üniversiteye girmek için öğrenciler yarış içerisindedirler. Bu yarış sürecini bazı öğrenciler başarı ile tamamlarken bazıları da psikolojik sorunlar yaşayarak başarısız olmaktadır. Üniversite tercih süreci bu bakımdan önemlidir. Yani sizi mutlu etmeyecek bir okul seçerek dört yıllık eğitim sürecini işkenceye çevirmemelisiniz.

Üniversiteye giriş sürecinde sınavlara hazırlık neden önemli sorusuna ayrıntılı cevap almak için FISKE: Doğru Üniversiteye Girme Kılavuzu’na Google Books üzerinden ulaşabilirsiniz. Benzer kitaplara ulaşmak için aba Yayın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.